Overlord RPG

Overlord on minun vanha unelmani tehdä oma roolipeli, jota kehitän ajan kuluessa eteenpäin omaan suuntaani . Se on minun näköiseni ja tapaiseni roolipeli ja uskon sen muuttuvan minulle pitäkaikaiseksi harrastukseksi.

Overlord 2022

Taistelu jatkuu…

Overlord 2021

Tämä on nyt toinen julkaisemani roolipeli. Overlord on samalla kasvanut 14 sivuisesta ”harjoitustyöstä” paljon laajemmaksi kokonaisuudeksi. Lopputulos on mielestäni tyydyttävä mutta uskon että ruusuja ja risuja tulee riittämään pelaajilta. Toivon että peliä pelataan ja kuulisin mielelläni kommentteja ostajilta.

Tämän vuoden pelin ytimenä on ollut kolme asiaa: ratkaisumekaniikka, hahmonluonti ja hahmojen kehittyminen. Ratkaisumekaniikan uudistus lähti liikkeelle saamistani risuista mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Mekanismi on yksinkertainen ja helppo oppia. Hahmonluonti lähti kunnianhimoisesta tavoitteesta tehdä säännöt, jotka mahdollistaisivat nykyaikaisen yhteiskunnan asukkaiden pelaamisen. Samalla peli on profiloitumassa nykyaikaan sijoittuvaksi eli tähän aikaan ja paikkaan sopivien pelien pelaamiseen. Hahmojen kehittyminen perustuu omiin mielipiteisiini miten ihminen käsittelee kokemaansa.

Samalla olen pyrkinyt pitämään pelini sopivana aloitteleville roolipelien harrastajille lisäämällä paljon esimerkkejä säännöistä. Pelissä on myös neuvoja ratkaisumekaniikan käytännön toiminnasta.

Suunnittelen tekeväni tästä pelistä seuraavan version ensi vuonna nimellä Overlord 2022 ja kehittäväni sitä siitäkin eteenpäin lisämateriaalin muodossa. Suunnittelun pohjana ovat jälleen pelaajilta saamani ruusut ja risut mutta minulla on myös ideoita uudelle materiaalille.

Peli on tällä hetkellä saatavilla DrivethruRPGstä:

https://www.drivethrurpg.com/product/364934/Overlord-2021

Pelin hahmolomake löytyy lisäksi täältä:

Overlord 2021 v1.0.0_hahmolomake

Overlord 2020

Olen monta kertaa elämässäni halunnut tehdä oman roolipelini. Tähän asti haluni ovat olleet pilvilinnoja, jotka romahtivat omaan mahdottomuuteensa. Ideani ovat olleet liian suureellisia tai sitten liian hajanaisia. Tällä kertaa olen lähtenyt liikkeelle jalat maassa ja päättänyt tehdä tuotteen, joka on ”minimum viable product”. Tämä on ollut minulle lähinnä harjoitustyö ja kokeilu siitä, pystynkö kirjoittamaan kokonaisen pelin. Peli on nyt valmis, joten lopussa kiitos seisoo.

Toivon että peli tuo iloa niin aloitteleville kuin kokeneillekin roolipelaajille ja toivon ja uskon että tästä pelistä tulee minulle pitempiaikainen harrastus. Suunnittelen tekeväni tästä pelistä seuraavan version ensi vuonna nimellä Overlord 2021 ja kehittäväni sitä siitäkin eteenpäin lisämateriaalin muodossa.

Toivon, että pelin hankkineet roolipelaajat ottavat minuun yhteyttä ja kertovat ajatuksiaan tuotteesta ja toiveitaan seuraaviin versioihin.

Summa summarum. Eikö oman roolipelin kirjoittaminen ja julkaiseminen ole jokaisen roolipelaajan suurin unelma?

Peli on nyt valmis (vuosimallia 2020) ja se löytyy Drivethrurpgstä seuraavasta osoitteesta:

https://www.drivethrurpg.com/product/322503/Overlord-2020

Tässä on lisäksi pelin hahmolomake. Annan luvan sen henkilökohtaiseen käyttöön.

Overlord 2020 – Hahmolomake

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: