Overlord 2023 – Vaelluksen ensimmäinen askel…

Overlord 2023 etenee! Kirjoitin kuntoon sekä vesillä että tapahtuvat onnettomuudet, joten nyt matkustus ilmassa ja merellä, rannikolla ja saaristossa on valmis. Pelissä voi nyt liikkua, navigoida, eksyä ja joutua onnettomuuksiin.

Maaliikenne voisi lähteä rautateistä, koska ne ovat solmuja ja yhteyksiä. Tällöin sääntöjen teko olisi hyvin samanlainen kuin ilmaliikenteessä. Se olisi Low hanging fruit…

Seuraava iso sääntökokonaisuus on kävely eli vaeltaminen. Tähän liittyy muutama pelaajien tekemä päätös:
1) Liikutaanko normaalisti vaeltaen vaiko salamyhkäisesti partiona. Vaeltaessa normaali päiväjärjestys on 10 minuuttia lepoa ja 50 minuuttia kävelyä. Partioidessa pysähdytään kuulostamaan vihollisia. Tällöin päiväjärjestys on 10 minuuttia lepoa, 30 min kävelyä, 10 kuuntelua, 30 min kävelyä. Tämä voidaan yksinkertaistaa niin että vaelluksessa kävelyä on 50 minuuttia ja partioidessa 40 minuuttia tunnissa. Partioidessa liikkumisnopeus on siis 80 % vaellusnopeudesta.

2) Mitä liikkumisstrategiaa käytetään? Vaeltaessa pyritään seuraamaan luonnon asettamia helppoja reittejä, jolloin luukutaan nopeasti. Yöllä liikuttaessa voidaan liikkua turvallisesti käyttäen luonnollisia rajoja, kuten metsänreunaa, rinnettä tai puroa myötäillen. Tällöin eksymisiä tulee vähemmän mutta liike on myös hitaampi. Nyrkkisääntönä yöllä nopeus on vain 50-75% päivänopeudesta. Sanotaan että 75 % on normaalisti yöllä ja 50 % seurattaessa yölle sopivia linjoja. Ensimmäinen on hyvä suurelle joukolle, jolle sallitaan haahuilu ja eksymiset ja toinen pienelle joukolle, jossa porukan on pysyttävä kasassa. Yönopeuteen vaikuttaa myös sää. Suomessa on testattu marssimista surkeissa oloissa ja nopeus yöllä on kuun asennosta ja vuodenajasta riippumaton lukuunottamatta pilkkopimeyttä. Tällöin kuuta ja tähtiä ei näe ja nopeus putoaa 80 % normaalisti.

Näillä säännöillä vealtamisesta tulee oikeanlaista.
Ensiksi liikkuminen tehdään mieluiten päivällä.
Toiseksi varovainen liike on hidasta.
Kolmanneksi yöllä liikuttaessa pitää miettiä pelataanko varman päälle vai riskillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: