Overlord 2023 – Kidutus, kuulustelu ja keskustelu…

Sarjakuvaihmisten kerääntyminen Ouluun hidastaa pelintekoa (kirottu sosiaalinen elämä), joten en ehtinyt muuta kuin nukkua sohvalla, juosta työssä ja paapoa manselaisia.

Tällä kertaa mietin että Overlord roolipelin seuraava sosiaalinen askel on lyhytaikaisen vaikuttamisen jälkeen lisätä tiedonhankinta ihmiseltä. Pelaajan tulisi kohdata läheisensä kolmella lähestymistavalla: kidutus, kuulustelu ja haastattelu. Kidutus voitaneen jättää tulevaisuuteen, jolloin mietin miten mieli murskataan oikein. Kuulustelu ja haastattelu ovat itseasiassa sama asia. Nopeasti löysin oikein hyviä ammattilaisten tekemiä oppaita ja tutkimuksia aiheesta.

Mekanismin perusta on että kuulustelu on prosessi, jossa aluksi valmistaudutaan. Tieto ja tuntu luovat joukon pisteitä, joilla kuulustelija voi paikata virheitä ja johtaa kuulustelua. Tämä on valuutta, joka mahdollistaa hedelmällisen kuulustelun. Tämän jälkeen valitaan kuulustelutaktiikka ja kohde taas valitsee puolustustaktiikan. Valuutta mahdollistaa lähestymistavan muutoksen tai painostuksen haettaessa nopeasti tulosta. Valuutan loppuminen taas merkitsee kuulustelijan ideoiden olevan lopussa ja kuulustelun jatkuvan loppuun asti hedelmättömänä. Tällön hahmoa voidaan joutua kuulustelemaan monta kertaa eri tavoilla. Tämä kuluttaa aikaa, joka on aina kortilla seikkailuissa.

Viimeinen askel on sitten kuulustelun hedelmien eri kuullun arviointi. Pelinjohtaja miettii sitten tuloksen perusteella paljonko ja millaista tietoa hahmo lopulta kertoo. Arviointi taas riippuu paljon kuulustelijan persoonasta eli tässäkin on mahdollisuus jättää jotain tärkeää huomiotta tai mennä väärään suuntaan.

Nopeasti löysin parikymmentä kuulustelutaktiikkaa ja nyt käyn läpi puolustustaktiikoita…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: