Overlord 2023 – Navigointia ja matkantekoa…

Tällä viikolla lähdin avaamaan tosissani matkustuksen pirunnyrkkiä.

Ensimmäinen askel oli rakentaa navigointisäännöt. Aloitin tekemällä tähtinavigoinnin, jota käytettiin sekä merellä että ilmassa ennen elektroniikkaa. Nyt hahmot voivat tulla rannikolle väärään paikkaan tai ohittaa avomerellä saaren tai kohdattavan aluksen. Tämä tietysti tarkoittaa, että heidän on tällöin etsittävä kohteensa ja tämä polttaa aikaa. Nyt sää on tärkeä tekijä matkustuksessa ja huonolla kelillä kaikki pysähtyy.

Toinen askel oli tehdä lentomatkustukselle säännöt. Ne ovat hyvin selvästi siirtyminen solmusta solmuun.

Näitä asioita miettiessäni tein seuraavan havainnon pelisuunnittelun kannalta. Säännöt vastaavat aina kysymykseen ”miksi” kuten hyvin tiedetään mutta itse sääntöjen suunnittelu kannattaa aloittaa abstraktimmasta mahdollisesta tilanteesta. Tämä luo säännön, joka on selkeä prosessi, jota pitkin peli etenee. Tämän rungon ympärille voi sitten laajentaa sääntöä täyttämään pelitestauksessa ja murder boardissa havaittuja aukkoja sekä täyttämään ”entä jos” tilanteita.

Entä jatko?
-Navigointimenetelmiä voisi laajentaa radiomajakkoihin ja satelliittipaikannukseen, mitkä tukisivat laajempaa aikaskaalaa.
-Matkustustapojen laajeneminen merimatkustustukseen tuntuu helpolta laajentamiselta. Siinä edetään samalla tavalla solmusta solmuun kuten lentomatkustustuksessa. Tällöin voisi käyttää pitkälle samaa prosessia sääntöjä laajentaessa.
-Meriromantiikka on vanha kirjallisuuden ala. Mielestäni sillä on kysyntää seikkailuissa, koska meri on vastus, jota ei voi voittaa. Siihen on sopeudeuttava ja sen ehdoilla elettävä. Tämä tarkoittaa sään lisäämistä jossain aikataulussa sääntöihin.
-Navigoinnin epäonnistuessa eksytään. Tämä luo kiinnostavia tilanteita mutta samalla on hyvä miettiä miten niistä selvitään. Pelinjohtajalle pitää vähintään antaa ideoita tästä.

Lopuksi kaikki tämä pitää testata, joten seuraava pelitestiseikkailu voisi olla jotain meriromantiikkaa, ehkäpä trilleri, jossa on sukeltajia ja salakuljettajia…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: