Overlord 2023 – Maastonteko liikkeelle

Kokonainen viikko Oulussa ja murder board sai monta asiaa liikkumaan eteenpäin…
-Riskienhallintasäännöt (sattuma, onnettomuudet ja ulkopuolisten toimijoiden rooli) on nyt osa peliä.
-Laskuvarjohypyt ovat valmiit ja sukeltamissäännöt odottavat pelitestatausta.
-Seuraava seikkailu on ”Moskova – Berliini, Kuuntelen”, jossa sukelletaan Itä-Berliinin viemäreissä vuonna 1955. Sitä on tarkoitus pelata Maracon pelitapahtumassa Oulussa.
-Trauman määritykset tulivat valmiiksi mutta säännöt etenevät vasta kun saan lääkäriltä konsulttiapua.
-Kirjoitin ensimmäisen ideani CQB säännöille, jotka sopivat roolipelien skaalaan (1-2 henkeä per puoli).

Aloin miettimään maastoa, joka on merkittävä seuraava lisä sääntöihin. Ensimmäinen kysymys on tarvitaanko sitä ollenkaan. Yleisesti sillä on merkitystä erityisesti toimittaessa maastossa eli halutaan että reittivalinnoilla on merkitystä.

Helpoin tapa toteuttaa maasto on käyttä solmuja, jotka on yhdistetty linkeillä. Tämä tekniikka on käytössä Pendragon-pelissä, jossa siirrytään päivämatkoina. Solmut ja linkit toimivat hyvin kun pysytään etenemisurilla. Tällöin toiminta tapahtuu joko ainoastaan solmuissa (esimerkiksi kaupungit) tai sitten linkeillä tapahtuvat asiat ovat sellaisia, että linkille palataan heti (esimerkiksi jokin asia tapahtuu tiellä tai sitten pysähdytään, mennään vähän tien sivuun ja palataan tielle). Pelimekaniikka asettaa nämä reunaehdot kaikelle toiminnalle, joten lisäsin sääntöihin muistutuksen siitä pelinjohtajille.

Vaikein ja haastavin liikkuminen on oikea maasto, jolloin pelaajilla on suurin vapaus valita reittinsä. Se asettaa pelisäännöille seuraavia reunaehtoja:
-KARTTA paljastaa reittivaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. Sen avulla liikkuminen suunnitellaan.
-NOPEUS riippuu toimijasta ja liikkumistavasta. Nopeus on pitkillä matkoilla vakio (termi on marssinopeus) ja se riippuu paljon maastosta.
-LIIKUNTAMEKANIIKKA sitoo KARTTA ja NOPEUS (liikkumistapa) asiat yhteen. Valitsin liikuntamekaniikaksi pistehinnan per kuljettu alue per aika, koska sillä on helppo kuvata eri maastotyyppien ja liikuntavälineiden vaikutusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: