Overlord 2023 – hengenvaarallista toimintaa!

Ensimmäinen murder board saatiin aikaan kaksi päivää Ropeconin jälkeen, jolloin polkaisin pelisääntöjen ekan draftin. Illan keskusteluissa konseptoitiin ajatusta toiminnan jakamisesta rutiiniin, vaaralliseen ja hengenvaaralliseen toimintaan.

Otin ideoista kopin hengenvaarallisesta toiminnasta.

Ajatus on että pelaaja voi kehittää jotain monimutkaista ja vaarallista, jolloin pelinjohtaja päättää että se vaatii monta heittoa. Esimerkiksi hypätään kumiveneestä öljynporauslautan jalalle, sitten kiivetään aallokon pyöriessä tikapuita ylöspäin ja sitten siedetään valtameren tuulta ja tuisketta läpimärkänä ja noustaan lopulta lautalle. Kaikille lienee selvää että homma on hengenvaarallista.

Riskit ovat kolmea luokkaa, vihreää, keltaista ja punaista ja tällöin myös heittojen seurauksilla on kovemmat seuraukset. Heittojen epäonnistuessa tilanteesta tulee vaikeampaa ja mahdollisuus hahmon kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen kasvaa. Toisaalta näillä riskeillä voittokin on makeampaa. Sääntöjen suola on kuitenkin mahdollisuus pakittaa, eli hulluilla riskeillä voi aina antaa periksi ja palata kotiin häntä koipien välissä. Tämän jälkeen voi sitten miettiä toista lähestymistapaa ongelmaan.

Tämän lisäksi sain feedbackiä pelin ostajalta. Joku siis osti sääntöni! Rakensin peliin säännöt intersukupuolisuudelle hänen ehdotuksestaan ja antamalla datalla. Ne tulevat liitteeseen B eli hahmonluonnin optionaalisiin asioihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: