Overlord 2022 – Suunnistus

Nyt uudessa roolipelissäni on mukana suunnistuksen alkeet. Aloitin miettimällä eksymistä. Ihminen eksyy keskimäärin 0.5 tunnin kävelyn jälkeen ja hän kiertää kuten tunnettua ympyrän. Tällöin aikaa kuluisi pari tuntia eli kivasti yksi vuorokauden aika (4 tuntia) ja hahmot eivät etene mihinkään suuntaan vaan kyseessä on ajan menetys. (Tosin pahimmillaan aikaa voi palaa paljonkin.) Roolipeleissä eksyminen on kuitenkin usein tarkoittanut pelaajien kulkevan kartalla väärään suuntaan pitkiäkin aikoja. Tuntuuko oma ratkaisuni liian radikaalilta?

Päätin samalla jakaa suunnistuksen kahteen tietoon ja taitoon: Maastontuntemus(paikka) ja navigointi. Tuntuuko tämä toimivalta?

Logiikkani on, että maastontuntemus kuvaa kykyä ymmärtää alueen jokainen tie, notko ja mutka. Tälläinen ihminen osaa liikkua huonollakin kelillä eikä eksy omilla hoodeilla, koska hän osaa lukea maastoa. Tämä on Wanhan Ajan tieto, joka oli yleinen. Taito voisi olla yleinen erämaassa asujilla, metsästäjillä, taksikuskeilla ja vakoilijoilla?

Navigointi taas mielestäni kuvaa kykyä suunnistaa kauas tutuilta paikoilta ja se on voimakkaasti teknologiakeskeinen. Ennen tämä merkitsi lintuja, maan haistelua sekä tähtien seuraamista, sitten karttaa ja kompassia ja nykyisin yhä monimutkaisempien järjestelmien käyttöä. Hahmo pääsee perille kartalla mutta matkan ja heittojen mukaan ylimääräistä aikaa palaisi lopussa paikan lopullisessa löytämisessä. Taito voisi olla yleinen karavaaneilla, purjehtijoilla ja lentäjillä?

Nykyinen pelini on jo drivethuRPGssä nimellä Overlord 2021 mutta uusi versio ”Overlord 2022” julkaistaan sitten vuonna 2022 Ropeconissa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: